Cookie / Süti tájékoztató
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy az szabkam.hu honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében cookie-kat alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
bővebben
Elfogadom
AA

Hírek

1. oldal

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara Kéz- és lábápoló mester szakmai tagozata nagyszerű szakmai napot tartott október 21-én. Az esemény lehetőséget nyújtott a tagozat mestereinek és azoknak a szakembereknek, akik nyitottak voltak az új technikák elsajátítására, hogy megismerjék és fejlődjenek. A rendezvényen közel hatvan érdeklődő vett részt, és a már jól ismert előadók színvonalas prezentációkkal járultak hozzá a nap sikeréhez.

Nemrégiben került megrendezésre a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamarában Németh Ildikó Aranykoszorús Mesterfodrász által egy magas színvonalú képzés, amelyen a Fodrász Mester Tagozat tagjai vehettek részt.

Július első hetében a Cukrász Mester Szakmai Tagozati Tagok Komáromba látogattak el, ahol a Magyar Cukrász Ipartestület és a Komáromi Városmarketing Kft. közösen szervezte meg az Év fagylaltja versenyt.

A Szabolcs - Szatmár - Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Fodrász Mester Tagozat elnöke Károly Zoltánné jóvoltából egy fantasztikus konty bemutatón vehettek részt a megye fodrászai vasárnap a kamara székházában.

A kozmetikus mester tagozata nyílt szakmai napot szervezett Dominique Roberts sminkmester részvételével, aki a smink szakma elismert művésze, 25 éves szakmai pályafutást tudhat maga mögött.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Cukrász Mester szakmai tagozati tagjai 2022. június 16-án a ROHU 370 – ENCOCH INTERREG programja keretében 2 cukrászdát és egy csokoládé gyártat látogatott meg Szatmárnémetiben egynapos program keretében.

Az idei évben először gyűlt össze a Cukrász Mester Szakmai Tagozat, melynek helyszíne Mátészalkán volt a szatmári járásközpont valódi kincsesházában, a Képes Kávéházban, melyet Makovecz Imre eredeti tervei alapján építettek meg.

A világ egyik legjobb gasztroszakembere Nyíregyházán járt.  A körmös pacalt a magyar emberek gyomra jobban beveszi, mint a kanadai homárt, de az is igaz, hogy a magyaros ételeket nem mindenki bírja. Ám ez nem azt jelenti, hogy baj van velük, legfeljebb azt, hogy rosszul vannak elkészítve – Varga Károly mesterszakács, többszörös olimpiai és világbajnok már a megyei kereskedelmi és iparkamarában tartott artisztikai bemutatója elején leszögezte, hogy számára a hazai gasztronómia a csúcs.