Cookie / Süti tájékoztató
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy az szabkam.hu honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében cookie-kat alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
bővebben
Elfogadom
AA

Hírek

1. oldal

Gyakran nagy bizonytalanság övezi, hogy a mára szinte mindenhol alkalmazott szervizdíj megegyezik-e a borravaló fogalmával, illetve felszámítása esetén kell-e, illik-e további borravalót is adni. A fizetési módok között számos különbség van, a többi között az adózás módjában és az önkéntes jellegében is. A nemzeti versenyhatóság azt javasolja a fogyasztóknak, hogy gondolják végig kit kívánnak díjazni borravalójukkal, és ennek megfelelően döntsenek.

A Turizmus Online szakmai portál pályázati felhívása a teljes hazai Horeca-ágazat számára, a hazai szállodásokat, kisebb és nagyobb vendéglátóhelyeket, külső- és belsőépítészeti tervezőket megszólító versenyben való részvételre, továbbá díj elnyerésére a dizájn, vendégélmény és a fenntarthatóság területén.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében valósult meg a "Szállásadók Workshopja - A Vidéki Szállásadás Lehetőségei" rendezvény, amelynek a leveleki "Csűr a bisztró" adott otthont. A résztvevők számos hasznos előadást hallhattak, amelynek célja az volt, hogy mélyebb betekintést nyújtsanak a vidéki turizmus fejlesztési lehetőségeibe és a szállásadás világába.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett "Vendéglátás - fine dining étterem üzemeltetése falusi környezetben" című workshopra április 11-én került sor a Csűr a bisztróban Leveleken. Az esemény célja az volt, hogy lehetőséget biztosítson a térség vendéglátóipari tevékenységet folytató vállalkozásainak a tapasztalatcserére, az aktuális kihívások és lehetőségek megbeszélésére, valamint az új kapcsolatok kialakítására.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara kiemelkedő lehetőséget biztosított három megyebeli vállalkozásnak, hogy részt vegyenek az idei Utazás kiállításon.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara pincér- és szakács mester szakmai tagozata, továbbképzést tartott a kamara székházában „A vadászat  a Hungarikumok, a turizmus  és a borok kapcsolata„ címmel.  

A legfrissebb nemzetközi gazdasági hírek.

Szeptember 13-14. között kerül megrendezésre a SUSTOUR projektet lezáró fenntarthatósági konferencia.